Actueel

Bedrijf van de Toekomst, Consultancy in samenwerking 

Kernwaarden: * Kwaliteit    *Vernieuwend     *Diepgang     *Gevoel    * Snelheid

 


Op uitnodiging van RTV Utrecht een interview gegeven met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 over bouwen op de Noordschil in Baarn, waartoe plannen worden geforceerd door B&W en de gemeenteraad. Het gestelde aantal huizen van 1000 woningen is uit de lucht gegrepen. Ingegeven om de gemeente Baarn zelfstandig te kunnen laten blijven voortbestaan (nu ruim 24.450 inwoners). Tevens speelt bij woningbouw in deze aantallen de meer verdiensten in vergoeding van raadsleden en burgemeester en wethouders een rol op de achtergrond mee. De vergoeding is nl. afhankelijk van het aantal inwoners, waarbij de grens van 25.000 inwoners speelt.

De GGD Utrecht heeft aangegeven in september 2017 geen nieuwe bouwlocaties binnen 300 meter van een snelweg (verbrede A1) en 50 meter van doorgaande hoofdroute toe te staan, gezien de nadelige gevolgen voor de gezondheid van mensen en kinderen, waarmee in de afgelopen decennia ervaring is opgedaan. Ook het Longfonds adviseert negatief.

Als oprichter van Burgerbeweging Baarn http://www.facebook.com/burgerbewegingbaarn en als Family Coach / Therapeut heb ik in deze lijn mijn interview gegeven.

Hier kunt u het radio interview, 2 maart 2018, in 5 minuten beluisteren:

 

———————————————————————————————————

ARMOEDE IN NEDERLAND

Afgelopen zomer 2017 lag mijn focus op vernieuwende zaken omtrent kinderen, ouders, voedsel, schulden en gezin. Hoe voorkóm je schulden en hoe ga je om met betalingsachterstanden? Burgerbeweging Baarn bracht hierin de verbinding met elkaar om het aan te gaan pakken. http://www.facebook.com/burgerbewegingbaarn

De rijksoverheid heeft extra budget ter beschikking gesteld om op gemeentelijk niveau de armoede waarmee kinderen worden geconfronteerd tijdens hun jeugd en opgroeien in gezin tegen te gaan. Een integrale aanpak is de beste, want er zijn regelingen te over. Eén op de acht (8) kinderen groeit op in armoede in welvarend Nederland. Dat zijn vier (4) kinderen in een klas van 32 op school. Het onderwijs heeft ook hierop oplettend te zijn.

Het Sociaal Domein is voor velen een zeer onoverzichtelijk geheel, waarop raadsleden controlerende taken hebben, die zij nauwelijks kunnen uitvoeren. De Nieuwe Route is aan te raden met delen van de regie met meerderen, eigenaarschap delen met elkaar. Hier de link om uit te nodigen voor kennismaking. http://denieuweroute.com

Als voorzet heb ik na een Rondgang door het Sociaal Domein in Baarn op vrijwillige basis door een mevrouw verzocht als onafhankelijke deskundige met haar mee te gaan naar het loket dat schulden voor mensen kan voorkomen met de Kredietbank Nederland op de achtergrond. Onthutsende ervaring hoe mensen nog steeds van het ene loket naar het andere worden verwezen, terwijl iedereen denkt dat dit achter de loketten wordt opgelost. Een effectieve aanpak vind je bij het Bureau Zuidweg https://www.schulden.nl

‘Uitgangspunten Transformatie Sociaal Domein’ geven aanpak in 7 stappen, voor hulpgebruikers, personeel, wethouders en raadsleden op een rij gezet om op te lossen. http://www.familycoachschaacke.nl/uitgangspunten-transformatie-sociaal-domein-gemeente/

Op  7 november 2017 een gezamenlijk optrekken van het NIBUD http://www.nibud.nl en het Trimbos Instituut in Utrecht om schulden, stress en gezondheidsproblematiek te voorkomen. “Rondkomen met kinderen’ 

https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/bericht/?bericht=2574

——————————————————————————————————-

Op 18 mei 2017 presentatie in het thema nummer van Baarn Magazine ‘Alles is familie’.

———————————————————————————————————

De boekenkast in Hartje Baarn cafetaria om te ruilen is uitgebreid met mijn boek om het toegankelijk te laten zijn voor ouders, gezinnen, jongeren en kinderen, ter inzage.          Eén exemplaar heb ik geschonken als “Eemlandse schrijver’ aan de Openbare Bibliotheek Eemland, Baarn, dat meestal is uitgeleend.                                                                          Ter inzage in het rek ernaast, bovenaan, dus niet om mee te nemen! Reigerstraat 2, Baarn.

—————————————————————————————————–

Interview op 7 februari 2017 om 20 uur voor RTV Radio Baarn in het programma de Baarnsche Naald. http://rtvbaarn.nl/?p=654 in 10 minuten te beluisteren.

Over mijn boek, praktijk, sociaal domein, gezondheidszorg en visie.

——————————————————————————————————-

‘Voorkómen is beter dan genezen’

Preventie als speciaal doel 2017 gesteld.

Mijn boek ‘Allergie voor de onzichtbare wereld’ ter preventie.

Familie en gezin, gerelateerd aan mijn praktijk. In overleg over www.buurtgezinnen.nl en contact gelegd met de wethouder sociaal domein.

Gemeente Baarn heeft in de nota ‘Samen in Baarn’ een hoofdstuk hieraan gewijd.
———————————————————————————————————

‘Nieuwetijdskinderen’ wie zijn ze en wat leren ze ons?

Annemarie M. Schaacke gaat in gesprek met belangstellenden, nieuwe boek signeren

Zaterdag 22 oktober 2016 tijdens de Kunst10Daagse, 13.30-15 uur in Bergen NH.

Boekhandel Thomas, Stationsstraat, Bergen NH.

Zaterdag 22 oktober 2016 van 15.30-17 uur bij boekhandel Feijn, Laat in Alkmaar.

 

 

logobalk-v3

 

 

 

 

Lezingen  Nieuwetijdskinderen: wie zijn ze en wat leren ze ons?

Op 15 oktober 2016 bij Boekhandel Van de Ven in Soest- Zuid, 14,30-16 uur.

Korte Lezing op 8 oktober 2016 bij Boekhandel Van der Vlist in Leusden. 14.30-15 uur.   Vrij entree.

img_4940

IMG_4664Het Baarns Weekblad gaf opdracht naar aanleiding van Persbericht Boeklancering tot een telefonisch interview.

Dat resulteerde in bijgaand artikel op p, 5, 28 juli 2016.

“Baarnse schrijft ‘verrijkend’ boek”

volgens Ilse van der Stoep.

 

Persbericht Boeklancering op zaterdag 16 juli 2016 om 15 uur op Kasteel Groeneveld.

Embargo is opgeheven ingaande 16 juli 2016.

IMG_6365

 

 

 

 

IMG_4517

In de Heerlijkheid Bergen NH is ‘Allergie voor een onzichtbare wereld’ voorradig in de boekhandels, Thomas en De Eerste Bergense Boekhandel, bij de Ruïnekerk.

In Baarn bij Boekhandel Den Boer, en Bruna boekhandel in de Laanstraat

In Soest bij Boekhandel Van de Ven, bij winkelcentrum Soest-Zuid

Waar spoelt deze Flessenpost aan?

Vanaf 22 juni 2016 als E-boek verkrijgbaar

E-Boek Allergie voor de onzichtbare wereld – via de boekhandel

E-Boek Allergie voor de onzichtbare wereld – Bruna

E-Boek Allergie voor de onzichtbare wereld – via Google

Embargo boek tot boekpresentatie op 16 juli 2016. Vanaf deze datum beschikbaar.

Via de Boekhandel en Bol.com te reserveren.

 

Image 05-05-16 at 07.44*** PERSBERICHT ***

Annemarie Schaacke heelt vastgelopen familiesystemen BAARN – Na een jarenlange praktijk als family coach en –therapeut komt Annemarie M. Schaacke met een verhelderend boek: ‘Allergie voor de onzichtbare wereld’. In dit educatieve boek besteedt zij veel aandacht aan vastgelopen familiesystemen. Familietrauma’s uit het verleden kunnen volgens haar geheeld worden door middel van doelgerichte therapie ‘Op weg naar een nieuwe balans’.

Annemarie M. Schaacke heeft sinds 2009 een praktijk als family coach- en therapeut. Tijdens haar jarenlange ervaring heeft zij een methode ontwikkeld die ervan uitgaat dat veel persoonlijke blokkades veroorzaakt worden door familietrauma’s uit het verleden. Sommige gebeurtenissen binnen een familie kunnen een enorme impact hebben op de afzonderlijke familieleden.
Door het gebruik van familie opstellingen worden onzichtbare knelpunten door haar herkend en geheeld. In haar boek komen de verschillende levensfasen van een mens aan de orde, met de nieuwetijdskinderen als middelpunt. Zij hebben als taak de wereld te transformeren. ‘Allergie voor de onzichtbare wereld’ geeft inzicht in een wereld in transitie, waarin de kracht van het bewustzijn centraal staat. Een veelzijdig, actueel en educatief boek over onderwerpen van belang, ook betreffende de Jeugdzorg Nederland, Jeugdbescherming.
‘Allergie voor de onzichtbare wereld’ is vanaf 16 juli 2016 verkrijgbaar in de boekhandel, www.libris.nl, bij www.bol.com of mogelijk via de uitgever-auteur.
Presentatie in Kasteel Groeneveld in Baarn, alleen voor genodigden. Als u geen uitnodiging ontvangt, maar bij de presentatie aanwezig wilt zijn, graag een bericht met verzoek zenden.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor de redactie:
Wilt u meer informatie over ‘Allergie voor de onzichtbare wereld’ of wilt u een interview met Annemarie M. Schaacke – Bossenbroek, neem dan contact op via telefoonnummer 06-42434481 of via info@familycoachschaacke.nl.

‘Allergie voor de onzichtbare wereld’ – Annemarie M. Schaacke – Bossenbroek
Website Family Coach Schaacke

Prijs boek € 15
E-boek: € 9,99
Boek ISBN: 978-94-92475-01-5 E-Boek ISBN: 978-94-92475-04-6

———————————————————————————————————

2016 – het jaar van versnelling, groei en vervulling.

In 2016 gaat mijn boek verschijnen na zeven jaar Praktijk in Bergen NH en Baarn.

———————————————————————————————————

Interview op 20 januari 2015 om 20 uur te beluisteren op RTV Baarn Radio

Herhaling op 21 januari 2015 om 9 uur en om 17 uur via

Te beluisteren (25 minuten) over ‘De wereld in 2015’ – Nieuwetijdskinderen

————————————————————————————————-

Financiering psychologische begeleiding, crisisinterventie, zorgcoördinatie

Sinds 2009  heb ik mijn Praktijk als Family Coach/Therapeut onder uw aandacht gebracht. Inmiddels hebben enige huisartsen/specialisten naar mij verwezen.

Crisisinterventie en de daarbij noodzakelijke psychologische begeleiding is mijn expertise, zoals vermeld in de advertentie in de Zorgkrant van de gemeente Baarn. Veiligheidswijzer calamiteitenkaart gemeente Baarn vermeldt mij onder belangrijke telefoonnummers.

Daarnaast werpt het Traject ‘Op weg naar een nieuwe balans’ (6 consulten) vruchten af voor cliënten in moeilijke, pijnlijke of stagnerende periodes in je leven, waarbij depressies, burn-out en levensvragen een rol kunnen spelen. Kosteloos kennismaken kan in 30 min.

Zonder dossier vorming bij de overheid.

————————————————————————————————-

LEVEN! nr. 5 Utrecht. Winternummer pagina 53.

DROMEN WAARMAKEN..!

Afbeelding

Hoe staat het met je plannen voor 2015? Nieuwe wegen inslaan betekent afscheid nemen van oud patronen om je eigen kracht te ontdekken. In het gezin of werk kun je bekneld raken. Waar blijf je zelf, op je werk, of met je gezin? Misschien wil je dingen veranderen in je leven, je minder verplicht voelen én niemand kwetsen. Kwetsbaar zijn we allemaal,, maar kinderen en jongeren in het bijzonder.

Annemarie Schaacke  kijk holistisch naar de mens, en gebruik NLP, systemisch werk, familie-opstelling, de reversie-methode, Pillar-methode (AD(H)D, autisme) en EMDR (trauma-behandeling) om mensen te helpen bij hun problemen, vragen om hun dromen waar te maken.

Goed resultaat brengt het Traject ‘Op weg naar een nieuwe balans’ bij mensen in een lastige, pijnlijke of onzekere periode in hun leven. Annemarie geeft ook lezingen als Spiritual Speaker, te vinden onder button.

————————————————————————————————

Lezing ‘Nieuwetijdskinderen’ Wie zijn ze en wat leren ze ons?

Maandag 26 januari 2015 om 20 uur in Theater de Speeldoos Baarn. Toegang € 5

Aanmelden is noodzakelijk via e-mail onder Contact.

Consumptie is voor eigen rekening

————————————————————————————————

Digitaal tijdschrift in co-creatie ‘Gezin in Beeld’ april 2014 met mijn bijdrage op p. 18-19

‘Jezelf opnieuw uitvinden is een ieder gegeven’.http://www.jil.st/SYj7ZY

————————————————————————————————-

Vanaf april 2014: Inloop spreekuur: iedere dinsdag van 9.30-10-30 uur. Kosteloos.

Graag eerst aanmelden of op uitnodiging.

————————————————————————————————-

Nieuwe Lezing ‘Eénouder gezinnen – in systemisch perspectief’ op  11 februari 2014 om 20 uur in Theater de Speeldoos, Rembrandtlaan 35, 3741 TA Baarn. Toegang: €  15.

…………………………………………………………………………………………………….
Interview Annemarie M. Schaacke over Familie en systemische bendering, als Therapeut.
Woensdag 8 oktober 2013, Baarnsche Naald, 20.25 uur.
interview 8-10-2013 (het laden kan even duren)
……………………………………………………………………………………………………..
Radio RTV Baarn:
Aankondiging Lezing en Trainingen Najaar 2013 door Annemarie M. Schaacke in interview op 24 september 2013, om 20.30 in de Baarnsche Naald.
20130924_baarnfm  (het laden duurt even)

……………………………………………………………………………………………………..

Radio RTV Baarn 

Op Uitnodiging om nader met haar kennis te maken, heeft mevrouw Annemarie M. Schaacke een interview gegeven op 16-7-2013 voor Radio RTV Baarn om 20 uur. Over zichzelf en gedachtengoed als Zelfstandige Professional: Visie op Transitie, Jeugdzorg,  en Keuzes voor de Toekomst.

http://gurponline.nl/baarnfm/audio/20130716_Annemarie_Schaacke.mp3

Doel : Verstrikkingen en belemmeringen, blokkades oplossen.

Antidepressiva

In samenwerking met medici maak ik het mogelijk voor mensen – waaronder veel vrouwen – om het gebruik van antidepressiva af te kunnen bouwen op een verantwoorde wijze. In 2012 bleek uit een onderzoek van het Nederlands Genootschap van Huisartsen, dat bij slechts 20% van de mensen, die antidepressiva gebruiken het werkelijk om de ziekte depressie gaat.

In de afgelopen decennia zijn voor allerlei andere diagnoses en vage klachten antidepressiva voorgeschreven door huisartsen. Aan begeleiding en afbouw is nauwelijks aandacht besteed en daarvoor is in mijn Visie de tijd nu aangebroken. Het is geen eenvoudige weg, maar wel een bevrijdende, om een nieuwe waarde aan je leven te kunnen toevoegen, van levenskracht. Keer op keer een herhaalrecept lost niets op. Als je daarvoor belangstelling hebt, neem dan contact op!

Young Adult literatuur

Vlot lezende boeken die door het leven gaan als Young Adult literatuur, maar gewoon heel goede boeken zijn. De Nederlandse schrijfster Carry Slee heeft vele populaire boeken geschreven. Haar nieuwste heet Brainwash. Andere titels : Razend – Afblijven – Lover of Loser – Dat heb ik weer! – Radeloos – Your choice : Hot or Not waarvan vele verfilmd zijn.

Hieronder een lekkere lange leeslijst met als bron de Volkskrant 21 juli 2012.

  1. Miep Diekmann. De dagen van Olim, een klassieker bij Leopold verschenen in 1971. Spraakmakend vanwege de seks, de interraciale vriendschappen en een tamelijk heftige zelfmoordpoging.
  2. Kai Hermann en Horst Roek. Christiane F. bij Gottmer in 1979/80 verschenen, een klassieker uit de 80er jaren, pijnlijk nauwgezet over het leven van een 13 jarige aan de heroïne verslaafd en tippelt bij Bahnhof Zoo in Berlijn.
  3. Aldan Chambers. Je moet dansen op mijn graf, bij Querido verschenen 1982/85 en start van de moderne adolescenten literatuur. Het verhaal is heftig en de vorm verrassend.
  4. Ted van Lieshout. Gebr. Gottmer, 1996. Over de ontdekking van homoseksualiteit, met dagboek van overleden broertje van 16 jarige Lukas.
  5. Mark Haddon. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht. De Fontein, 2003, een experimentele roman, door de ogen van een autistische jongen.
  6. Floortje Zwigtman. Schijnbewegingen. De Fontein, 2005. Eerste deel van het drie vuisten dikke meesterwerk van Zeeuwse schrijfster over Adrian Mayfield, achterbuurt Victoriaanse London, en homoseksualiteit.
  7. Meg Rosoff. Hoe ik nu leef. Dutch Media, 2005. Jongerendebuut van Amerikaanse-Britse schrijfster is geil, wild, oorspronkelijk, eigenzinnig en vernietigend. Een aan alle zekerheden vretende roman.
  8. John Green. Het grote misschien. Lemniscaat, 2006. Briljant debuut van jeugd op vooruitstrevende kostschool, filosofische gesprekken, fatale liefde en harde grappen. “Paper Towns” is een opvolger.
  9. Janne Teller. Niets. Clavis, 2010. Indringende Scandinavische jongerenliteratuur over Pierre Anthon, die ineens besluit niet meer naar school te gaan. Hij klimt in een boom.
  10. Derk Visser. Prikkeldraad. Gottmer, 2011. Van de Nederlandse jongerenauteur van morgen over de 15 jarige Chelsea en gezin met rampspoeden, dat zich met bewonderenswaardige nonchalance met diepvries kroketten overeind houdt.

Als u deze lijst als document wilt ontvangen, klik dan op Young Adult Literatuur Top 10 (pdf document).